Vitezovi po prvi puta na europskom natjecanju

Sisački Vitezovi po prvi puta nastupaju na nekom europskom natjecanju.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prvenstva Hrvatske, Vitezovi će nastupiti na Continental Cupu.
Continental Cup je europsko natjecanje za klubove koji su prvaci slabije rangiranih liga, te onih klubova iz jačih liga koji se nisu uspjeli kvalificirati u Ligu prvaka. Kao i posljednjih godina, pobjednik IIHF Continental Cupa imat će priliku kvalificirati se za hokejašku Ligu prvaka sljedeće sezone.
Ove sezona održat će se jubilarna 25. sezona IIHF Continental Cupa. U prethodne 24 sezone momčadi iz 13 različitih zemalja osvajale su europsko klupsko natjecanje predvođeno Bjelorusijom, Slovačkom i Švicarskom s po četiri naslova.
20 klubova iz 20 zemalja natjecat će se u četiri faze kupa. U te četiri faze održat će se sedam turnira, od rujna 2022. do siječnja 2023. Prošle je sezone Cracovia Krakow ispisala povijest postavši prvi prvak Kontinentalnog kupa iz Poljske, a ove će se sezone natjecati u CHL-u (Liga prvaka).
Vitezovi, da bi izborili ligu prvaka, moraju proći sve četiri faze natjecanja.U prvom krugu naši dečki će igrati u Grupi A, koja igra svoj turnir u Sofiji, Bugarska. Uz domaćina NSA Sofija (Bugarska), u našoj grupi se nalaze i Tartu Valk 494 (Estonija) te Skautafelag Akureyrar (Island).
Naši dečki se nadaju što boljem rezultatu i prolazu u drugi krug Continental Cupa, a drugi krug natjecanja igrat će se u Angersu u Francuskoj. Uz Angers Ducs (Francuska) u Grupi C nastupaju Ferencvarosi TC (Mađarska), SC Miercurea Ciuc (Rumunjska) i pobjednik Grupe A.

Siniša Pelikan (dopredsjednik kluba):
“Ovo je po prvi put u povijesti kluba da sudjelujemo u nekakvom europskom natjecanju. Na ovakvo nešto ja osobno sam čekao 50 godina, a mnogi moji suigrači to nažalost nisu dočekali.
S današnjim danom mislim da je, za ovakav zahtjevan put i ovakvo natjecanje, završeno 90%. Zbog zahtjeva organizatora i krovne hokejaške organizacije IIHF-a, potrebno je još napraviti testiranje na COVID-19 svih igrača i stručnog stožera , spakirati stvari i možemo na put. Iza nas je cijeli mjesec priprema, popunjavanja raznoraznih obrazaca i silne papirologije. Sami kao uprava to nikako ne bi uspjeli bez nekolicine reprezentativaca iz naših redova, koji su imali prijašnja iskustva iz svog reprezentativnog staža.
Na put krećemo u srijedu 21.09. u 22 sata i planiramo stići u Sofiju u prijepodnevnim satima u četvrtak, kako bi se odmorili od puta koji bi trebao trajati 10-12 sati. U četvrtak nas još čeka trening u Sofiji, a zatim od petka slijede u tri dana, tri utakmice, što je vrlo naporno i zahtjevno.“

Luka Jarčov: “ Sigurno imamo bolji igrački kadar nego prošle sezone. Novi igrači su za sada ispunili moja očekivanja i vjerujem da će se uskoro potpuno uklopiti u momčad i pokazati sve svoje kvalitete. Treniramo svakodnevno već skoro 3 tjedna, polako se uigravamo i usvajamo nove ideje. Što se tiče pripremnih utakmica, volio bih da smo ih odigrali više, ali što je tu je.
Prva utakmica sa Srbijom bez obzira na pobjedu nije bila dobra. U 1. trećinu smo ušli jako loše, nismo pokazali baš ništa. dok smo u sljedeće dvije trećine bili puno bolji. Uvjeti su bili nešto teži, zbog magle, pa nismo mogli puno kombinirati. U svakom slučaju znam da možemo biti puno bolji od ovog što smo pokazali.
O protivnicima ne znamo puno i žao mi je što prvu utakmicu igramo s favoritima, pa ih ne možemo baš pogledati kako igraju i bolje se pripremiti za njih. Radimo na sebi, i to je ono što je najbitnije. Ako mi pokažemo dobru i kvalitetnu igru, protivnici će se morati prilagođavati nama, a ne mi njima.“

Raspored utakmica:
23.09.2022. Petak:
16:00 Sofia (BUL) Tartu Välk 494 – KHL Sisak
19:30 Sofia (BUL) Skautafelag – NSA Sofia
24.09.2022. Subota:
16:00 Sofia (BUL) Skautafelag – KHL Sisak
19:30 Sofia (BUL) NSA Sofia – Tartu Välk 494
25.09.2022. Nedjelja:
16:00 Sofia (BUL) KHL Sisak – NSA Sofia
19:30 Sofia (BUL) Tartu Välk 494 – Skautafelag

 

 

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: