Novo pojačanje Vitezova, kanadski bek #36 Nicksha Eric

Novo pojačanje Vitezova, kanadski bek #36 Nicksha Eric

Našu momčad ove sezone pojačat će talentirani kanadski bek hrvatski korijena, #36 Nicksha Eric. Ovaj sjajni igrač iz Alberte u Kanadi započeo je svoju karijeru u tom kraju, pridružit će nam se iz momčadi Trinity Western University iz USports lige, gdje je sjajno odigrao posljednju sezonu.

Nicksha je svoje juniorske dane proveo igrajući za poznati klub Humboldt Broncos u SJHL-u, gdje je odigrao čak 94 utakmice i skupio 31 bod. Njegove vještine i posvećenost hokeju privukle su pozornost mnogih, a sada je spreman započeti novu pustolovinu u Sisku. Nickshina obitelj vuče hrvatske korijene, njegova majka odrasla je u Rijeci i Nicksha učestalo i ponosno govori o svom hrvatskom porijeklu.

Visok 188 cm i s težinom od 88 kg, Nicksha će biti pravo osvježenje za našu momčad. Svoju odličnu igru u obrambenoj trećini nadogradit će i svojom vještom igrom u napadu gdje će nam donijet dodatnu snagu i kreativnost našoj momčadi. Vjerujemo da će Nicksha biti jedan od ključnih igrača u našem timu, koji će pridonijeti našem uspjehu u nadolazećoj sezoni.

Radujemo se dolasku Nickshe u Sisak i uvjereni smo da će svojim zalaganjem, radom i strašću prema hokeju postati miljenik sisačke publike. Njegov dolazak predstavlja veliko pojačanje za nas i jedva čekamo vidjeti kako će dominirati na ledu Zibela.

Luka Jarčov: “Nichsha je visok bek, s odličnim pregledom igre. Izvanredan je klizač i ne boji se pridružiti napadu.
U novoj sezoni želimo puno više koristiti bekove u napadu, i mislim da će baš Nicksha tu puno pridonijeti našoj momčadi svojim kretnjama po plavoj liniji i odličnim šutom. Njegova visina će nam puno donijeti u obrani, jer pokriva puno prostora u obrambenoj trećini. Fizički je iznimno jak i mislim da ga neće biti problem upariti s nekim od bekova.
Također ga se može koristiti na powerplayu, ali će biti iznimno bitna karika u igri s igračem manje.”

Nicksha Eric: “Od hokeja u Europi očekujem da će biti više prostora na ledu, što igračima daje više vremena s pakom, gdje će vještine i hokejaška inteligencija doći do izražaja.
Navijači od mene mogu očekivati brzog braniča s dvosmjernom igrom koji uživa u napadu, teži doprinijeti u napadu, ali je u svakom trenutku svjestan svoje obrambene uloge. Učinit ću sve što je u mojoj moći da donesem naslov Sisku na kraju sezone.
S veseljem iščekujem dolazak u Hrvatsku. Moja majka i njezina obitelj odrasli su u Rijeci. Moje najdraže uspomene iz djetinjstva su posjete Hrvatskoj. Jako sam ponosan na svoje hrvatsko naslijeđe i često ističem svoju vezu s Hrvatskom.”

Pratite naše web stranice i društvene mreže kako biste saznali više informacija o pripremama za nadolazeću sezonu.

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

Promjene u sastavu Vitezova!

Promjene u sastavu Vitezova!

🛡️ Promjene u sastavu Vitezova! 🏰 🧤 Novi golman ove sezone u sastavu je #25 Rodoljub...

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: