Najbolji strijelac i MVP regularnog djela #5 Patrik Dobrić ostaje Vitez

Najbolji strijelac i MVP regularnog djela #5 Patrik Dobrić ostaje Vitez

Patrik Dobrić (21) već je dobro poznati napadač Vitezova s brojem #5.
Prve je hokejaške korake napravio u Mladosti, a sa 17 godina odlazi u Kanadu gdje je igrao dvije sezone za Pacific Coast Academy.
Igrao je i za sve hrvatske mlade repke: U18 – 13 tekmi (4G + 4A), U20 – 15 tekmi (4G i 14A).
Dva puta prvak Hrvatske, s KHL Mladost 2020./2021. i s KHL Sisak 2021./2022.
Patrik je prošle godine imao definitivno jednu od najboljih sezona u karijeri. U IHL-u je bio igrač s najviše postignutih golova i bodova. U 24 tekme upisao je 23 gola i 25 asistencija.
PH mu je donio titulu najboljeg strijelca s 12 golova i 6 asistencija u 12 utakmica.
Pozivnica u seniorsku reprezentaciju na kraju uspješne sezone bila mu je posebno draga. U 4 utakmice upisao je 1G i 1A.
Dobrić je igrač neupitne kvalitete i sigurno će to pokazati i ove sezone.

Patrik Dobrić: “ Kad sam došao u kabinu nisam znao kako ćemo biti prihvaćeni, ali od prvog dana sa Siščanima je kao da se znamo 100 godina. Dečki u Sisku su dali sve od sebe da se mi osjećamo kao domaći i da u kabini bude pravi osjećaj momčadi.
Svi smo davali sve od sebe na treninzima i to se odrazilo na utakmice i naše rezultate na terenu. Premašili smo sva očekivanja i mislim da ne postoji niti jedna osoba u svlačionici za koju se može reci da nije dala sve od sebe i trudila se maksimalno kroz cijelu sezonu i na putu do naslova PH.
Publika je bila jedna od naših najvažnijih karika kroz cijelu sezonu na svim domaćim, a i gostujućim utakmicama. Osjećaj igrati ispred toliko navijača Vitezova je bio nevjerojatan. Navijačima se želim najviše zahvaliti što su odlučili potrošiti svoje slobodno vrijeme na navijanje za svoje Vitezove, a pogotovo onima koji su putovali na gostujuće utakmice. Znam da je i meni i mojim suigračima to značilo vise nego oni mogu zamisliti. Podrška nam je u teškim trenucima dala motivacije i snage da damo apsolutno sve od sebe na svakoj utakmici.
Što se tiče očekivanja za sljedeću sezonu, nije tajna da smo napravili ogroman korak ove sezone ali ne smijemo biti zadovoljni time što smo napravili. Trebamo svi biti gladni za više i više uspjeha. Ove sezone očekujemo da ćemo dogurati daleko u playoffu IHL-a, a očekivanje za PH je obrana naslova.
Ali prije svega toga, mi igrači moramo dati sve od sebe na pripremama, treninzima i kada dođe vrijeme, na svakoj utakmici kako bi dali našim navijačima dobru predstavu na ledu a nama najbolju šansu za uspjeh kada dođe vrijeme za playoff. “

Luka Jarčov: “ Najbolji strijelac i MVP regularnog djela ostaje Vitez. Za njega mi je jako drago da ostaje s nama. Iako je imao nekoliko ponuda sa strane, ipak mu je bila velika želja da ostane s nama i u novoj sezoni. Osim što je kvalitetan igrač, Dobrić je i odličan dečko kojeg u kabini svi vole. O njegovoj igri ne treba puno govoriti, sve smo već vidjeli. Iznimno je brz i vješt s pakom i ima odličan udarac. Ima izvrstan njuh za gol i puca sa svih pozicija što ga čini iznimno opasnim po protivnike. Ne boji se ulaziti u duele, te je to pokazao i u nekoliko boksačkih obračuna s protivnicima.
Od njega očekujem da nastavi sa svojim dobrim igrama i da predvodi naše napadače po broju golova.“

Golmani:
#32 David ANDERSON
#33 Franko OREŠKOVIĆ

Bekovi:
#8   Domagoj KRALJ
#69 Luka BAŽDAR
#7   Austin WILK
#10 Luka KOMLJENOVIĆ
#24 Ivan PUZIĆ
#16 Luka ĐEREK
#92 Lorian BEZUK
#21 Matej VUKMANOVIĆ

Napadači:
#11 Filip VRAGOLOVIĆ
#44 Tomislav LULIĆ
#17 Hrvoje KRIKŠIĆ
#91 Sean RAMSAY
#82 Gabe SCHOVANEK
#88 Tomislav LIČINA
#68 Renato PLATUŽIĆ
#86 Branimir ROŽANKOVIĆ
#23 Luka JARČOV
#38 Dominic Rene ČANIĆ
#13 Jan IKANOVIĆ ŠILHAN

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: