Najbolji bek hrvatske reprezentacije #24 Ivan Puzić ostaje Vitez

Najbolji bek Hrvatske reprezentacije #24 Ivan Puzić ostaje Vitez

Prošle sezone itekako smo zamijetili broj #24. I ove, u istom dresu, s nama je Ivan Puzić, 26 godina i zavidna hokejaška karijera.

Pa idemo redom: svoje prve korake započeo je u KHL Zagreb. Nakon toga najduže se zadržao u Češkoj igrajući za HC Vitkovice. Ivan se u povijest hrvatskog hokeja upisao kada je u dresu HC Vitkovice bio prvi Hrvat koji je igrao CHL (hokejašku ligu prvaka) 2014. godine.
U svojoj karijeri iskustva je skupljao u Češkoj, Engleskoj, Poljskoj i Francuskoj.
Pred sisačku publiku prvi put je stao u dresu EBEL Medveščak u tek izgrađenoj dvorani na Zibelu.
Prošle sezone odigrao je 23 utakmice IHL-a, te upisao 8 golova i 16 asistencija, a u PH u 12 tekmi doprinio je s 2 gola i 7 asistencija.
Puziću je prošla sezona individualno bila i više nego uspješna. Uz to što je bio “IHL Most Points by Defensemen”, dobio je i nagradu za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije na zadnjem svjetskom prvenstvu.

Ivan Puzić: “Nakon nekoliko godina igranja po Europi, tražio sam nove izazove. Krajem prošlog ljeta Luka (op.a. Luka Jarčov) me nazvao i predstavio mi je novu viziju KHL Sisak koja me je odmah zainteresirala. Sisak ima odlične uvjete za rad i u tome sam vidio priliku da svoje znanje koje sam gradio tijekom karijere prenesem i drugima.
Prošle sezone smo se okupili dosta kasno, tek nekoliko tjedana prije početka prvenstva i bilo je teško uigrati se bez pravih priprema i ozbiljno pomišljati na najviše stepenice.
No kako je sezona odmicala podizali smo kvalitetu i pokazali da zaslužujemo boriti se za prvaka.
Drago mi je da cijela ekipa diše kao jedno, igramo jedan za drugog i to je ono najbitnije. Time postajemo jači i guramo jedan drugog do maksimuma.
Osvajanjem prvenstva ostvarili smo i više od onoga što smo očekivali, ali sada je ispred nas puno teži zadatak u kojem moramo pokazati da smo kvalitetni i da rad svih ljudi oko nas ima budućnost.
Mislim da sisačku publiku čeka još jedna sezona u kojoj će ih Vitezovi uveseljavati svojom igrom i rezultatima. Ovo je samo prva stepenica i dalje sigurno idemo jači i bolji.“

Luka Jarčov: “Puza je igrač s najviše iskustva u momčadi, odrastao je u Češkoj, gdje je igrao i profesionalan hokej. Nakon toga dolazi u KHL Medveščak, pa poslije u Veliku Britaniju, Poljsku i Francusku. Jedan je od vođa momčadi, daje nam sigurnost u obrani, od njega ostali igrači uče i postaju bolji. Sudjelovao je u organizaciji momčadi i puno pomagao meni i ostalima. Svakako je jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnji uspjeh.
O njegovim igračkim sposobnostima ne treba puno govoriti, sve je već pokazao. Iznimno snažan, obramben i odličan. Ivan je, osim što je bio vođa obrane, skupio i puno bodova. Zabio je neke važne golove za nas, a uz to je i redovito razigravao svoje suigrače.
Može igrati i powerplay i shorthanded, jer je vrlo pametan igrač i ima odličan pregled igre. Svojim iskustvom će nam i dalje pomagati, a na ostalim dečkima je da od njega uče.“

Golmani:
#32 David ANDERSON
#33 Franko OREŠKOVIĆ

Bekovi:
#8   Domagoj KRALJ
#69 Luka BAŽDAR
#7   Austin WILK
#10 Luka KOMLJENOVIĆ

Napadači:
#11 Filip VRAGOLOVIĆ
#44 Tomislav LULIĆ
#17 Hrvoje KRIKŠIĆ
#91 Sean RAMSAY
#82 Gabe SCHOVANEK
#88 Tomislav LIČINA
#68 Renato PLATUŽIĆ

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: