Na današnji dan 2019.

Mali sisački hokejaši u Sarajevu

Autor: Marjan Gašljević

Danas, 1. veljače 2019. ispred sisačke „Ledene dvorane“ ispratili smo male hokejaše KHL Sisak na hokejaški turnir u Sarajevo. Naime 2. i 3. veljače u Sarajevu se igra hokejaški turnir „Happy hockey days 2019.“ na kojem se natječu mali hokejaši iz Hrvatske, Madžarske, Slovenije, Češke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovaj popularni regionalni turnir za djecu, u svom devetom izdanju, imati će pravu svečanu olimpijsku atmosferu. Na turniru će se natjecati ukupno 14 ekipa Male ( U-8 ) i Velike škole ( U-10 ) hokeja. Hrvatsku na turniru pored KHL Sisak predstavljaju i hokejaški klubovi Mladost i Zagreb.

Na parkiralištu Ledene dvorane okupili su se mali hokejaši koje su došli ispratiti njihovi članovi obitelji. Naravno, uzbuđenja nije nedostajalo. Nestrpljivo se čekao autobus koji će ih odvesti na turnir u Sarajevo. Treneri su strpljivo okupljali male hokejaše, slagali torbe s opremom i osobnim stvarima. Većini malih hokejaša od njih 33 koliko ih je krenulo na put po prvi će puta dulje vrijeme biti razdvojeni od roditelja pa je uzbuđenje utoliko veće a emocije su posebno proradile i kod jednih i kod drugih u trenutku kada je krenulo smještanje u autobus. U svakom slučaju ovo putovanje i natjecanje veliki je doživljaj za male hokejaše koji neumorno treniraju da bi na turniru vidjeli koju su razinu športske umješnosti dosegli u športskom natjecanju s vršnjacima iz drugih zemalja i klubova.

Kako nam je rekao trener Rožanković utakmice će se igrati u poznatoj sarajevskoj sportskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ poznatijoj kao „Zetra“ a smještaj je osiguran u hotelu s 3 zvjezdice. Igraći Velike škole s utakmicama započinju 2. veljače u 9.00 sati a Mala škola počinje u 14.15 sati tako da će najmlađi uzrast imati priliku razgledati Sarajevo uz obavezan obilazak Baščaršije gdje se, neki, nadaju i raduju kušati poznate ćevape.

O događanjima i rezultatima te impresijama svakako ćemo pisati idućih dana. Sami rezultati izraženi u brojkama, i ako ne nevažni, nisu najvažniji, mislim da je najvažnije u cijelom događanju sudjelovanje malih hokejaša na ovom turniru i predstavljanje Hrvatske i Siska kroz ovaj zahtjevan i popularan sport.

Odličan rezultat sisačkih Vitezova u Sarajevu

Autor: Marjan Gašljević

Noćas oko ponoći mali hokejaši KHL Sisak, U-8 i U-10, vratili su se iz Sarajeva. U sarajevskoj „Zetri“, sada Sportska dvorana „Juan Antonio Samaranch“ sudjelovali su 2. i 3. veljače na međunarodnom hokejaškom turniru „Happy hockey days 2019“ te u konkurenciji oko 500 vršnjaka iz hokejaškog klubova Hrvatske, Slovenije, Madžarske, Srbije te domaćina BiH postigli izvrsni rezultat.

Hokejaši Male škole U-8 KHL Sisak u konkurenciji 13 klubova postigli su izvrsno 4. mjesto dok su hokejaši Velike škole U-10 u konkurenciji 18 klubova postigli isto tako izvrsno 5. mjesto.

Ovaj turnir u Sarajevskoj sportskoj dvorani „Zetra“ odigran je u organizaciji Hokejaškog saveza BiH kojima je bio ujedno i probno organizacijski događaj za EYOF 2019. ( Europski zimski omladinski olimpijski festival 2019. ). Turnir je odigran u visokoj organizacijskoj razini a mali hokejaši dali su poseban doprinos prikazavši zavidnu razinu umješnosti u hokejskoj igri ali i ponašanju na terenu i van terena.

Za male sisačke hokejaše KHL Sisak odlazak na turnir i sam turnir poseban su doživljaj u kojem su uživali „punim plućima“ prikazavši vrhunsku igru i pripremljenost. Za igrače a posebno trener KHL Sisak turnir je bio mjesto gdje su mogli vidjeti na kojoj su razini hokejaške igre te se uspoređivati s vršnjacima iz zemalja okruženja posebno Slovencima gdje je tradicija hokeja na najvišoj razini. Sve ljubitelje hokeja i KHL Sisak svakako raduje činjenica da je naša mladost, naša hokejaška budućnost, u samom vrhu hokejske umjetnosti te se potpuno ravnopravno mogu u hokejaškoj igri nositi sa svojim vršnjacima iz okruženja. Ovo saznanje daje nadu za budućnost vrhunskog hokeja u Sisku ali i u Hrvatskoj jer će biti omogućena kvalitetna selekcije među većem broju igrača. Da bi dobili kvalitetnog hokejaša s igračem je nužno kvalitetno raditi od najmlađeg uzrasta a na ovom turniru smo vidjeli da „materijal“ imamo te je nužno samo biti strpljiv i radišan slijedećih godina za što je potrebna svekolika potpora svih koji vole hokej ali i svoj Grad.

Mali su hokejaši, dakle, predstavili svoj Grad u najboljem svjetlu na nama ostalima a posebno njihovim roditeljima je sada da budemo strpljivi, treniramo a rezultati će dolaziti iz turnira u turnir koji su pred nama jer smo se ovim uspješnim i kvalitetnim nastupom „predbilježili“ kod organizatora turnira u zemljama okruženja.

Svakako je potrebno spomenuti i trenere i njihove pomoćnike koji, ne samo da malce uče vještini hokejaške igre, uče i paze na svoje male igraće u svim situacijama jer je na njihovim leđima velik teret odgovornosti kada im roditelji na višednevnu brigu povjere dječicu i mlađu od 6 godina. Pored brige za malce Klub će nastaviti s školovanjem i trenera s čim će se, svakako, povećati kvaliteta treniranja a tim i sam igre.

Uz čestitke hokejašima Male i Velike škole hokeja KHL Sisak te njihovim trenerima s nestrpljenjem čekamo pratiti ih u novim natjecanjima i pobjedama, naravno.

 

 

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: