mediji o KHL SISAK (SPORTSKE NOVOSTI)

KAPETAN, TRENER I DIREKTOR
‘ŽELIM DA NAPRAVIMO SVE SUPROTNO ONOME ŠTO JE RADIO MEDVEŠČAK, KOJI JE NAS DOMAĆE TRETIRAO KAO OLOŠ!‘
Stvara se nova velika hokejaška priča u Hrvatskoj. Ambicije najstarijeg kluba i prvaka su velike…
PIŠE: Filip Vidaković  OBJAVLJENO: 19. lipanj 2022. 19:54

Iza našeg najstarijeg hokejaškog kluba najuspješnija je sezona u povijesti, okrunjena prvim naslovom prvaka Hrvatske. O minuloj sezoni i planovima za nadolazeću nema boljeg sugovornika od Luke Jarčova, koji u KHL Sisak obnaša trostruku funkciju; igrača, trenera i sportskog direktora.

– U početku sam na poziv iz Siska, priznajem, gledao malo posprdno, no nakon razgovora sa predsjednikom i dopredsjednikom kluba, Mariom Kolićem i Sinišom Pelikanom, bilo mi je jasno da se radi o ozbiljnom projektu. Jasno, financije i uvjeti koje pruža dvorana bili su razlozi zbog kojih sam prihvatio ponudu, dok sam usto dobio i slobodne ruke u sastavljanju momčadi.

Sudeći po dobrim igrama u regionalnom IHL-u i naslovu prvaka Hrvatske, Jarčov mora biti zadovoljan svojim “pickovima”…

Čanić dovodi Kanađane

– Svi igrači koji su došli odlično su kliknuli sa starosjediocima u klubu. Stvorila se kemija koja nas je vukla kroz čitavu sezonu. Osobno sam zadovoljan sa igračima koje sam doveo jer su svi opravdali očekivanja. Neki su ih čak i premašili, poput Patrika Dobrića, dok je golman David Anderson cijelu sezonu bio na razini, što nam je pomoglo da pobijedimo u nekim susretima u kojima smo bili nadigrani.

Uspjesi dobivaju dodatno na težini kada se zna da ste kasno počeli sa pripremama.

– Točno, još 1. rujna prošle godine nismo imali cijelu momčad na okupu, tako da smo imali pripreme “zbrda-zdola”. Ovo ljeto počinjemo 22. kolovoza i u novu sezonu ćemo ući daleko spremniji.

Igrački kadar Siska u sljedećoj sezoni polako dobiva obrise…

– Svi igrači koji su došli prošle sezone ostaju, osim Selitaja kojeg muči ozljeda. Neki stariji igrači oprostili su se od igranja i za njih smo našli zamjene. Doveli smo braniča Đereka i napadača Ikanovića, oba iz Mladosti. S time je obrana dobila malo “mišića”, napad širinu koja nam je nedostajala u IHL doigravanju protiv Crvene zvezde. Moje želje su još Bebek Čavlović, no oni žele dovršiti juniorski staž u Švedskoj.

Od stranih imena Jarčov ima nekoliko opcija.

– Naš igrač Čanić vodi pregovore s dva Kanađanina, bivša suigrača iz srednje škole. U igri su i dva Rusa koja su igrala u Poljskoj, no zbog cijele situacije i problema sa vizama oni su posljednja opcija. Vodim pregovore i s ukrajinskim reprezentativcem Nikitom Kovaljenkom, koji je do rata igrao za Mariupolj i rodom je iz Harkova pa je zanimljiv i iz tog kuta, pošto je Sisak isto bio grad na prvoj crti.

Cilj je ući u Alpsku ligu

Ambicije Siska za nadolazeću sezonu su jasne…

– Pokušat ćemo proći prvi krug Continental Cupa, obraniti naslov prvaka Hrvatske i ući u finale IHL-a. Sukladno tome slažemo momčad.

Sisak ima velike dugoročne ambicije, četverogodišnji plan je Alpska liga.

– Cilj je kroz četiri, maksimalno pet sezona ući u Alpsku ligu. Klub bi tada bio 100 posto profesionalan, na jednoj visokoj razini, dok bi okosnicu činili domaći igrači s nekoliko stranih pojačanja. Napravili bismo sve suprotno onome što je radio Medveščak, koji je nas domaće dečke tretirao kao ološ – zaključio je Luka Jarčov.

Anderson i Wilk postaju Hrvati

Odlični američki dvojac u redovima Siska, vratar Anderson i branič Austin Wilk, već bi na sljedećem Svjetskom prvenstvu mogli obući dres naše reprezentacije.

– Oni su prvi izrazili želju da odjenu hrvatski dres. Do početka sezone trebali bi dobiti naše papire. Radi se o kvalitetnim igračima i ljudima te će reprezentacija sigurno profitirati – ističe Luka Jarčov.

 

izvor : SPORTSKE NOVOSTI 

photo : CROPIX

 

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: