Kanađanin hrvatskih korijena #9 Carter LENNON

Kanađanin hrvatskih korijena #9 Carter Lennon

#9 Carter Lennon novi je branič sisačkih Vitezova! Carter je rođen u Ontariju, Kanadi, no njegovi korijeni su iz Hrvatske. Sa svojih 23 godine, Carter je već pokazao izvanredan potencijal i znanje na ledu.
Carter je impresivne fizičke građe, visok je 185 cm i težak 88 kg. Ove karakteristike mu omogućuju dominaciju na terenu i izuzetnu izdržljivost. Njegov dar za hokej je prepoznat još u ranoj dobi, a s vremenom je razvio svoje vještine i izrastao u pouzdanog braniča.

Početak Carterove hokejaške karijere bilo je u Kanadi, gdje je proveo svoje juniorske dane. Tamo je stekao iskustvo i razvio svoju igru. Nakon toga, Carter je odlučio potražiti nove izazove i prešao je u Sjedinjene Američke Države. Posljednje dvije sezone igrao je za SUNY-Potsdam u NCAA III ligi.

Carter je veoma inteligentan igrač te ga njegova brzina, preciznost dodavanja i strast prema igri čine izuzetno vrijednim igračem. Njegova predanost, upornost i požrtvovnost iz dana u dan rastu i vjerujemo da će time osvojiti srca sisačke publike.
Vjerujemo da će svojim talentom, strašću i predanošću donijeti još veću kvalitetu našoj momčadi.

Luka Jarčov: “Carter igra na poziciji beka i dolazi iz Canade ali ima hrvatsku putovnicu, radi se o fizički jakom igraču, koji je vrlo vrijedan, voli ulaziti u duele i ne boji se blokirati udarce. Voli se priključiti napadu i od koristi je u napadačkoj trećini. Mislim da će se vrlo brzo uklopiti u momčad i da će pojačati našu obranu. Dolaskom Nike (Čavlovića) i Cartera naša obrana će biti sigurno kvalitetnija nego prošle sezone.”

Carter Lennon: “Moji hokejaški početci bili su u Kanadi, gdje sam igrao juniorski hokej. Ta iskustva su me oblikovala kao igrača i pružila mi nevjerojatnu priliku za napredak i razvoj.

Nakon juniorskog hokeja, odlučio sam se za nove izazove i krenuo na sveučilište u Sjedinjene Američke Države. Tamo sam igrao sveučilišni hokej i stekao dragocjeno iskustvo protiv jakih i talentiranih protivnika.

U Europi još nisam igrao i veselim se dolasku u Hrvatsku. Moj baka i djeda su Hrvati. Moj djed, Željko odrastao je u selu Mrežnički Novaki, dok je moja baka Lucija odrasla na otoku Pagu. Ponosan sam na svoje hrvatske korijene i često ističem svoju povezanost s domovinom mojih predaka.“

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: