Hokejašku sezonu polako privodimo kraju

Hokejašku sezonu polako privodimo kraju
Autor: Marjan Gašljević (PS PORTAL)

Osvajanjem Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu KHL Sisak postigao je izuzetan uspjeh. Na krilima tog uspjeha, i ako je seniorska sezona osvajanjem prvenstva završena, nastavljena je sezona turnira i natjecanja u kojima nastupaju mlađi uzrasti klubova iz Hrvatske i okruženja.
27., 28. i 29. svibnja u sisačkoj ledenoj dvorani Zibel igra se turnir mlađih kadeta u-13 u kojem nastupa 8 klubova i to: KHL Sisak 1, KHL Sisak 2, KHL Zagreb, KHL Medvešćak Mladi, KHL Mladost, Beogradski HK Partizan, Sarajevski HK Vukovi i Beogradski HK Eagles Crosses.

S obzirom na uzrast hokejaša jasno je da se u ovom uzrastu i turniru igra već vrlo ozbiljan hokej, a imena klubova jamče i kvalitetu igre o što smo se osvjedočili nakon prvih odigranih utakmica. I ako na kraju sezone natjecateljski duh nije splasnuo već naprotiv. Igra se čvrst i žustar hokej s ljepotama koje ovaj sport pruža. Od vrhunskih driblinga, sprintova do fantastičnih, raznovrsnih udaraca na gol i nevjerojatnih obrana ovih, ni malih, ni velikih golmana.

Hokej, na koncu, ne bi bio hokej da na trenutke ne zaiskri među igračima ali, pošto se oni već uglavnom svi dobro poznaju s leda kako iskra frcne tako se brzo i ugasi da bi utakmica završila njihovim međusobnim pozdravljanjima i prepričavanjima tih i onih ljepših trenutaka same tekme i oko tekme. Zanimljivo je da se ti, ni mali, ni veliki, hokejaši tako dobro razumiju i slažu za razliku, često, od roditelja na tribinama gdje se mogu čuti, za sportske priredbe, i vrlo ružnih usklika i „naputaka“.

Turnir ne bi bio turnir da neki od klubova standardno ne „švercaju“ igrače. „I tata mu je velik.“ Pravdali bi se neki treneri i oni s tribina kada zamijetiš da je nekoliko igrače nekog kluba izrazito odraslije od ostalih. „Radi mira u kući“ običaj je da se ne kontroliraju godišta sudionika a taj dobar običaj neki kojima je pobjeda pod svaku cijenu imperativ i te kako koriste slično onoj priči u Muji koji je igrao džentlmenski poker. Koliko je to loša i neodgovorna praksa govori podatak s nedavnog turnira gdje je slomljena jednom djetetu ključna kost, a dvoje djece je s turnira otišlo slomljene ruke. Trener Eagles Crosses naivno je „priznao“ da ima dvoje igrača starijih nekoliko mjeseci od limita da bi ga „ucijenili“ i morao je te igrače izostaviti iz momčadi. Oni koji mudro šute i mute, nisu, naravno, sankcionirani. Slično nešto kao na vjenčanju „reci sad ili zašuti zauvijek“.

Raduje činjenica da su sisački kadeti KHL Sisak 1 pokazali izvrsnu igru i, konačno, unijeli malo pozitivne agresije. Njihova igra, a nadamo se i konačan rezultat, pokazuje da se u protekloj sezoni dobro radilo i da se možemo i dalje nadati lijepim danima Sisačkog hokeja.
Ekipa KHL Sisak 2 sastavljena uglavnom od igrača Škole hokeja U-11, razumljivo, nije mogla parirati i tri – četiri godine starijim igračima ali je njihovo sudjelovanje prvi put na cijelom terenu pet na pet veliko iskustvo i prilika za učenje. Svakako se treba diviti njihovom pristupu igri i hrabrosti u duelima u kojima su bez straha ulazili u borbu za pak ili poziciju i sa zamalo dvostruko višim igračima.
Do poslijepodne se igra još nekoliko utakmica a sutradan u nedjelju je razigravanje tako da svatko može doći pogledati naše mlade nade na djelu, podržati ih uživajući u ljepotama hokeja.

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

Promjene u sastavu Vitezova!

Promjene u sastavu Vitezova!

🛡️ Promjene u sastavu Vitezova! 🏰 🧤 Novi golman ove sezone u sastavu je #25 Rodoljub...

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: