Branko Rončević završio aktivnu karijeru nakon 50.godina

Branko Rončević završio aktivnu karijeru nakon 50.godina

Na jučerašnjoj utakmici protiv HDK Maribora, u 60-oj godini od aktivne karijere oprostio se Branko Rončević.
KHL Sisak i Ledena dvorani Zibel zahvalili su se “Roncu” na iznimnom doprinosu klubu u zadnjih 50 godina.

Davne 1972. godine, kada je otvoreno klizalište Zibel u Sisku, svoju hokejašku karijeru u hokejaškom klubu INA-Sisak, započeo je, tada s nepunih 10 godina, Branko Rončević. Paralelno s hokejom, u to doba trenirao je i nogomet u NK INA-Sisak, ali je hokej prevagnuo i postao prva ljubav.
Kroz treninge i utakmice u svim kategorijama uči i stječe hokejaško iskustvo i znanje od najboljih trenera koji su u to vrijeme radili u Sisku ( Slovenci , Česi, Slovaci ).
I s nepunih 17 godina postaje član seniorske ekipe. Tadašnja seniorska ekipa natjecala se u Hrvatsko – Slovenskoj ligi, ili u ono doba zvanoj 2. liga. i s tom ekipom, u tzv. zlatnim 80-tim za Sisački hokej na ledu, tri puta do domovinskog rata, Ronac i ekipa ostvaruju prolaz u prvu ligu hokeja na ledu bivše države, ali zbog nezadovoljavanja uvjeta klizališta (nije bilo krova), nikad nisu ušli među najbolje hokejaše bivše države Jugoslavije.

Dolaskom domovinskog rata hokejaške aktivnosti su na kratko prestale, a da ne prestanu zauvijek, Rončević s nekolicinom kolega hokejaša iz svoje generacije, održava klub na životu i nakon rata. Ta skupina ljudi ponovo pokreće hokejaške aktivnosti u gradu Sisku, ali pod novim imenom KHL-Sisak.
Branko Rončević nastavlja svoju igračku karijeru kao kapetan seniorske ekipe, ali s vremenom zbog teškog financijskog stanja u klubu postaje i trener, a u jednom periodu i predsjednik kluba samo kako bi klub ostao na životu.

Izgradnjom Ledene dvorane Zibel, sada već stariji igrač u ekipi, trenira i dalje s mlađim kolegama i daje svoj doprinos, više kroz savjete i na ime svog iskustva pomaže ekipi, sve do 2022. godine kada za kraj svoje 50 godina duge igračke karijere osvaja kao član seniorske ekipe naslov prvaka države Hrvatske.

Roky hvala ti za sve ove godine rada u Sisačkom hokeju na ledu.

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

KHL SISAK vs KHL Zagreb

KHL SISAK vs KHL Zagreb

🏒🥅 Spremite se za uzbudljivu borbu na ledu! 🥅🏒 Nedjelja, 17.09. će biti dan koji ne...

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: