Bjelovarski ”Panonski kitovi” i sisački ”Vitezovi”

Piše: Ivan Karačony(ivankaracony@gmail.com)

Nakon što su svojim atraktivnim nastupima dobrano obogatili sezonu klizanja na Bjelovarskom klizalištu, za ”Panonske kitove” – prvu bjelovarsku hokejašku ekipu, doznala je i šira javnost.

Premda je riječ o amaterskoj momčadi koja se uspjela okupiti zahvaljujući poznatom bjelovarskom promotoru cikloturizma Hrvoju Supančiću, a čine ju ambiciozni mladi ljudi koji jednostavno vole klizati ali i svemu tome dodati malo sportskog nadmetanja, sasvim je sigurno kako su njenim ustrojstvom povijesno zanimljivog imena udareni prvi ozbiljniji temelji hokeja u Bjelovaru.

Tko zna, možda bi upravo hokej u budućnosti mogao postati jedan od važnijih sportova u Bjelovaru

Talentirani smo za sport. Tko zna, možda bi nekome hokej odlično sjeo

Naime, stara dobra izreka kaže; ”Nikad ne reci nikad!”.

Jer, tko bi nekoć rekao da će hokej u Sisku napredovati do te mjere da danas imaju ledenu dvoranu ”Zibel” koja je otvorena tijekom cijele godine i trenutno najbolju hokejašku momčad u Hrvatskoj – svoje ”Vitezove” koji se natječu u Međunarodnoj hokejaškoj ligi.

Doduše, Sisak ima povijest od 140–ak godina klizanja i prvi osnovani hokejaški klub u Hrvatskoj što nikako nije zanemarivo. No, radom i trudom stiže i napredak, a naš Bjelovarsko–bilogorski bazen prepun je talentiranih sportaša.

Tko zna, možda je netko od njih talentiran i za hokej. Ako ne probamo, nikad nećemo ni saznati, zar ne?

Na koncu odnekud je morala krenuti i njihova priča oko hokeja, kao i bjelovarska priča oko rukometa. A sve to zahvaljujući šačici sjajnih entuzijasta.

Supančić: Voljni su nam pomoći u znanju i logistici

Što god nosi budućnost po pitanju hokeja, jedno je sigurno. ”Panonski kitovi” postoje, primaju nove članove i polako se planiraju dalje razvijati.

Na koncu, povezali su se i sa sisačkim ”Vitezovima” s kojima su u nedjelju odigrali prijateljsku utakmicu u njihovoj ledenoj dvorani ”Zibel”.

–Stigli smo u Sisak na poziv njihovog kluba ”Vitezovi” koji ima najveću tradiciju hokeja u Hrvatskoj. Igrali smo s kombiniranom ekipom veterana i seniora Siska, a pozvani smo jer su čuli za našu priču iz Bjelovara i sve ono što amaterski i volonterski radimo za hokej u Bjelovaru. I dalje ćemo odlaziti kod njih u goste, a voljni su nam pomoći u znanju i logistici – kazao je trener ”Panonskih kitova” za Regionalni portal Bjelovar.live.

izvor :Bjelovar.live

photo : Bjelovar live / Ivan Karačony(ivankaracony@gmail.com)

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: