#27 Nik Malenica novi je igrač Vitezova

#27 Nik Malenica novi je igrač Vitezova

Kanađanin hrvatskih korijena Nik Malenica novi je igrač KHL Siska. Vitezovi su intenzivno tražili zamjenu za Seana Ramsaya koji je nažalost morao napustiti klub prije kraja sezone.

Nik Malenica rođen je 11.10.1997. u Nanaimo, Kanadi. Visok 197 cm , Nik će biti najviši igrač Vitezova i jedan od najviših igrača lige. Svoj hokejaški put gradio je u Kanadi gdje je proveo većinu svoje igračke karijere. Zadnjih nekoliko sezona igrao je za York University gdje je u 56 utakmica postigao 6 golova i 7 asistencija.

Nik Malenica : “ Sisak je moj prvi inozemni angažman. Igrao sam diljem Kanade i SAD-a. Srećom, bilo je slobodno mjesto u Sisku i bila je to predobra prilika da bi se propustila. Nadam se da ću graditi na uspjehu koji je tim postigao prošle godine i postići još više uspjeha ove godine. Kako su oba para mojih djedova i baka Hrvati, nadam se da ću se ponovno povezati sa svojom obitelji diljem Hrvatske, sa svojim hrvatskim naslijeđem i poboljšati svoje govorne vještine hrvatskog jezika. Dio obitelji Malenica nalazi se u Zagrebu dok je dio u Splitu te se nadam da ću ih vidjeti na utakmicama.

Luka Jarčov : “S Nikom sam u kontaktu od početka sezone, i pokušali smo ga dovesti već u 2 navrata, ali nismo uspjeli. Evo sad je treća sreća. Morali smo potražiti novog igrača koji će upotpuniti rupu koja je nastala odlaskom Ramsaya. Nismo žurili s dovođenjem novog pojačanja jer smo  pratili nekoliko igrača te smo se odlučili za Nika. Nik vuče hrvatske korijene i u procesu je dobivanja Hrvatske putovnice. S obzirom na to da primamo previše šuteva na naš gol, a Nik je iznimno visok i fizički jak igrač koji pokriva puno prostora, smatram da će nam puno pomoći u ovom segmentu. Nik dolazi iz Kanade gdje je igrao u najboljim juniorskim ligama, svojom snagom i veličinom će donijeti nešto novo u našoj igri, vjerujem da će se brzo uklopiti i da će već u subotu debitirati, ne samo s pobjedom, već i pokojim golom.

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

KHL SISAK vs KHL Zagreb

KHL SISAK vs KHL Zagreb

🏒🥅 Spremite se za uzbudljivu borbu na ledu! 🥅🏒 Nedjelja, 17.09. će biti dan koji ne...

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: