#23 Luka Jarčov, napadač i trener koji je oživio hokej u Sisku

#23 Luka Jarčov, napadač i trener koji je oživio hokej u Sisku.

Luka Jarčov sa samo 25 godina brine se da sve na ledu i izvan leda funkcionira, te je svojim rezultatima pokazao da zasigurno radi odličan posao.
Počeo je s hokejom u KHL Zagreb, gdje je prošao sve mlađe kategorije i proveo većinu svoje karijere.
Nastupao je za sve mlade reprezentacije i dva puta je bio proglašen najboljim igračem repke U20, a u sezoni 2014./2015. i najbolji igrač SP-a.
Nekoliko sezona proveo je na posudbi u KHL Medveščak (U20) gdje je u 73 utakmice skupio 67 bodova.
Odlični nastupi u juniorskoj dobi doveli su ga do profesionalnog hokeja gdje je s “Medvjedima” u EBEL-u odigrao 54 utakmice u dvije sezone.
Standardni je igrač hrvatske seniorske repke za koju je već odigrao 33 službene utakmice (6G i 8A).
Prošle sezone u IHL-u odigrao je 23 tekme (13G + 9A), a u PH u 11 utakmica postigao je 10 golova i 7 asistencija. Proglašen je najkorisnijim igračem playoffa prvenstva hrvatske.
U novoj sezoni, trebao bi zaigrati s brojem #23 .

Luka Jarčov: “Prošlo ljeto kada sam se dogovorio s klubom, nisam baš zamišljao da će sve proći ovako glatko i da ćemo već u prvoj sezoni doći do naslova prvaka Hrvatske.
Naravno, za taj uspjeh su zaslužni svi koji su dio ovog projekta. Ušli smo u pripremu sezone malo prekasno, jer je bilo vrlo teško sve organizirati, te do samog početka sezone nismo imali ni kompletiranu momčad. Imao sam jako težak zadatak, a to je voditi momčad kao trener i uz to igrati na ledu, nalazio sam se u vrlo nezahvalnoj poziciji, koja me i fizički i psihički iscrpljivala.
Zbog pripreme cijelog projekta nisam imao puno vremena za svoju fizičku pripremu, što se definitivno vidjelo na mojoj igri. Radio sam i s mlađim kategorijama pa se nisam mogao puno posvetiti sebi.
Uz sve to zadesila me obiteljska tragedija, pa sam i tu bio odsutan desetak dana. Svi ti elementi su utjecali na moju igru koja nije bila na zavidnoj razini u prvom dijelu sezone. Kada sam oko Božića počeo malo dolaziti u formu, dobio sam Covid pa me i to vratilo koji tjedan unazad.
Poslije toga, malo više sam se posvetio sebi i radio sam s privatnim trenerom na tome da budem spremniji za playoff. Osim toga, prije playoff-a pridružilo nam se nekoliko novih igrača. Te promjene petorki pomogle su da svoju igru podignem na viši nivo. Zaigrao sam u postavi s Platužićem, s kojim se jako dobro razumijem i s kojim sam nekoliko sezona proveo u napadu , te je i to zasigurno pomoglo u dizanju moje forme.
Žao mi je da nismo uspjeli proći Crvenu Zvezdu u IHL-u jer smatram da smo bili bolja momčad od njih kroz cijelu sezonu.
U sljedećoj sezoni očekujem da nastavim sa svojim dobrim igrama iz playoffa. Smatram da ću imati puno lakši posao jer smo se sada uhodali, a i dio tereta će se raspodijeliti na više ljudi koje smo angažirali. Osim toga, smatram da imamo bolju momčad nego prošle sezone i puno dužu klupu. “

Siniša Pelikan (dopredsjednik): “ Nova uprava kluba predložila je prošle sezone Luki Jarčovu da dođe iz Zagreba u Sisak i da nam pomogne reanimirati sisački hokej i vratiti ga u život kao glavni trener u klubu i kao igrač seniorske ekipe.
Vrlo brzo smo postigli dogovor. Zbog novog izazova ili sisačkih korijena, Luka se prihvatio posla i u kratkom roku okupio seniorsku ekipu sastavljenu od domaćih igrača, nekoliko Hrvatskih reprezentativaca i golmana i beka iz SAD. Odabir igrača iz SAD-a i hrvatskih reprezentativaca je bio isključivo Lukin izbor što se u konačnici pokazalo kao dobitna kombinacija. Za cijelu ekipu, iako mlađi od nekih igrača, kao trener Luka je postao autoritet i pravi vođa ekipe, koji je tu ekipu kroz treninge, utakmice i zajednička druženja doveo do prvaka Hrvatske.
Svojim radom s mlađim kategorijama, iz dana u dan se vidi napredak, prije svega u disciplini na treningu i sve boljim rezultatima na utakmicama.
Kao igrač, Luka je jedan od najkorisnijih igrača u Hrvatskom hokeju. Može igrati na svim pozicijama (osim golmana) i igrač je prevage, što znači da jednim svojim potezom na utakmici može osigurati pobjedu. Mislim da u prošloj sezoni Luka kao igrač nije pokazao sve što zna i može, jer je bio i trener i igrač, tako da se nije mogao potpuno posvetiti samo svojoj igri, već se istovremeno morao baviti cijelom ekipom. Nadam se da ćemo taj dio za ovu sezonu popraviti.
Da ne bi ispalo da je Luka čovjek bez mane, i nije tako. Mana mu je ono što publika voli, a ekipi stvara probleme, „ kratak fitilj „ i vrlo često ulazi u verbalne i fizičke obračune s protivnicima, što se inače u Sisku smatra hokejaškim folklorom i zato je Luka jedan od omiljenijih igrača sisačke publike.

Golmani:
#32 David ANDERSON
#33 Franko OREŠKOVIĆ

Bekovi:
#8   Domagoj KRALJ
#69 Luka BAŽDAR
#7   Austin WILK
#10 Luka KOMLJENOVIĆ
#24 Ivan PUZIĆ
#16 Luka ĐEREK

Napadači:
#11 Filip VRAGOLOVIĆ
#44 Tomislav LULIĆ
#17 Hrvoje KRIKŠIĆ
#91 Sean RAMSAY
#82 Gabe SCHOVANEK
#88 Tomislav LIČINA
#68 Renato PLATUŽIĆ
#86 Branimir ROŽANKOVIĆ

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: