#21 Niko Čavlović novi bek Vitezova

#21 Niko Čavlović novi bek Vitezova

S ponosom predstavljamo našeg najnovijeg braniča, Niku Čavlovića. Rođen u Zagrebu 23. srpnja 2003. godine, Niko je talentiran i perspektivan igrač koji je već sada počeo ostavljati tragove u hrvatskom hokeju, i to sa samo 19 godina. Visok 183 centimetra i težak 93 kilograma bit će važan dio sisačke ekipe u novoj sezoni.

Niko je svoju hokejašku karijeru započeo u KHL Medveščak, gdje je brusio svoje vještine i pokazao izvanredan talent tijekom igranja za mlađe uzraste. Međutim, prije četiri godine, upustio se u uzbudljivu avanturu u Sloveniji, gdje je proveo dvije sezone igrajući s Antom Bebekom u HK Slavija junior.

Tražeći nove izazove, Niko je napravio značajan korak u svojoj karijeri te krenuo putem Švedske gdje je proveo posljednje dvije sezone igrajući za juniorsku ekipu HC Boras.
Njegova predanost i odlučnost na ledu donijeli su mu i pozive za Hrvatsku reprezentaciju. Imao je privilegiju predstavljati Hrvatsku na različitim razinama natjecanja, uključujući selekcije do 18 i 20 godina te seniorsku reprezentaciju za koju je odigrao već dva svjetska prvenstva.

Luka Jarčov: “Niko je jedan od najkvalitetnijih bekova u Hrvatskoj, i drago mi je da se odlučio baš za nas iako je imao ponuda i iz drugih klubova. Željeli smo ga dovesti još prošle sezone zajedno s Bebekom, ali nažalost to tad nismo uspjeli.
Niko je sa svojih 19 godina već odradio dva seniorska svjetska prvenstva za Hrvatsku, što zasigurno potvrđuje da se radi o talentiranom beku, koji je vrlo dobro tehnički potkovan. Ne boji se igrati na tijelo, voli igrati s pakom na palici i njegova kreativnost će sigurno pomoći našoj igri. U švedskoj je puno napredovao i danas njegovu igru krase klizačke sposobnosti, vrlo je odgovoran u obrani, a voli se pridružiti igri u napadu, što znači da ima sve karakteristike modernog beka.
Odlaskom Austina, dosta smo izgubili, ali vjerujem da će baš Niko odlično upotpuniti njegovo mjesto. Niko se već priključio suhim treninzima koje odrađuje s nekim od naših igrača i vrlo naporno radi da se spremi za novu sezonu.
On je sigurno jedno veliko pojačanje za našu momčad i vjerujem da će se jako dobro i brzo snaći i da će ga gledatelji, ali I ostatak momčadi vrlo brzo zavoljeti. Ovo je samo još jedan dokaz naše kvalitete, da igrači koji se vraćaju iz inozemnih klubova biraju baš Sisak.”

Niko Čavlović: “Poznajem dosta igrača u Sisku s kojima sam igrao u prijašnjim klubovima ili reprezentaciji i sviđa mi se kako klub napreduje iz sezone u sezone. Klub ima veliki potencijal i nadam se da ću i ja pripomoći njegovom rastu.
Za iduću sezonu imam visoka očekivanja, ekipa se čini dobra i dat ću sve od sebe da pripomognem ekipi da postigne konačni cilj. Nadam se povratku naslova prvaka u Sisak i s nestrpljenjem očekujem novu sezonu.
Čuo sam da Sisak ima najbolju publiku i mogu samo reći da ću dati svoj maksimum u nadi da ćemo imati puni Zibel kroz cijelu sezonu.”

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: