10. veljače 1980. – 41. godinu kasnije …. Branko Rončević

On je stariji i od Chara i od Jagra! 41. godinu je čekao da se Zvezda vrati u Sisak. U međuvremenu nije čamio čekajući već je trenirao, gubio i pobjeđivao, smijao se i plakao sa svojim suigračima, uvijek vjeran svom klubu.

Njemu nikada nije bio problem zamjeniti smjenu i odigrati utakmicu. Uvijek dobre volje unosi pozitivnu energiju u svlačionicu i nesebično je dijeli sa suigračima.

To je Branko Rončević, najstariji senior lige. Da lige! Najstariji aktivni u Hrvata!

Pod vedrim nebom Klizališta “Zibel”, 10. veljače 1980. godine, Zvezda je gostovala u Sisku. Tada su odigrali prijateljsku utakmicu sa Hokejaškim klubom “INA” ( današnji KHL Sisak) i odnjeli pobjedu 8:4. Ipak toga se dana slavlje protegnulo do kasno u noć. Dečki su se znali veseliti i poraženi. Najbitnije je bilo igrati…..

…. 41 godinu kasnije, neki novi klinci u istim crveno-bijelim dresovima opet dolaze u Sisak.

U međuvremenu izmijenilo se puno toga, sisački hokejaši dobili su krov nad glavom, nekoliko generacija hokejaša imalo je svoje pobjede i poraze, “Ina” je postala KHL Sisak, promijenilo se puno garnitura dresova.

Jedino ih je Ronac dočekao u dresu i klizaljkama. I dan danas živi hokej svakim svojim udahom. A ponosni mu suigrači, legende sisačkog hokeja, na tribinama. Vrijeme kao da se na tren vratilo. Ovoga puta Vitezovi su pobjednici. Za Ronca. Za naše legende. Za navijače. Za Sisak. Kazaljke satova u hokejaškim srcima išle su unazad. Ova je utakmica ostavila dubok dojam i prizvala lijepa sjećanja na zajedništvo, mladost-ludost i prijateljstva koja traju i dan danas.

https://www.24sata.hr/sport/hrvat-s-59-godina-zaigrao-hokej-protiv-zvezde-treniram-6-puta-tjedno-i-radim-u-termoelektrani-797007?fbclid=IwAR1a9x4tUxPEn8etlb8Gy5OjjAHmaGUeiWxaRRbmFZGXtRGUnn-mpDqDFKI

.

Novosti i obavijesti iz kluba

KHL novosti

najbrža i najljepša kolektivna igra na svijetu

Imaš pitanje? Pošalji upit!

Privola: