Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Pojedinci

Darko Lončar
Datum rođenja: 24. Kolovoza, 1947. , Mjesto rođenja: Turopolje, Sisak Tijekom života živio je i radio u Sisku. Život je podredio hokeju. Hokej na ledu. Hokej je počeo igrati u Klubu za klizanje, hokej na ledu i koturanje „Segesta“ (Sisak). Dugogodišnji standardni igrač HK „INA“ u ligaškim prvenstvima (II savezna liga, „B“ skupina savezne lige). Kratko vrijeme 1973. godine bio član beogradskog „Partizana“ te je također igrao za reprezentaciju SR Hrvatske 1975. godine. 1983 godine prestaje aktivno igrati hokej na ledu nakon rođenja sinova, ali svoje znanje i ljubav nastavio je prenositi na sinove Kristiana i Matea. Također iako je prestao aktivno igrati nastavlja djelovati u hokeju kao član uprave KHL Siska, te kao trener podjedinih selekcija. 12. Studenog, 2015 u 11:45 sati nas je tragično napustio.
Dubravko Narančić
Rođen u Sisku 15. ožujka 1964. godine. Hokej na ledu počeo igrati u pionirima HK „INA“ (Sisak). Igrao u juniorskoj momčadi s kojom je osvojio naslov prvaka SR Hrvatske 1979. i 1982. godine. Od 1981. godine standardni igrač seniorske momčadi „INE“. Igrao u omladinskoj reprezentaciji Jugoslavije 1981. godine.
Vlado Arbutina
Rođen u Sisku 12. lipnja 1954. godine. Hokej na ledu počeo igrati u Hokejskom klubu „INA“ (Sisak) 1972. godine. Dugogodišnji standardni igrač kluba u ligaškim prvenstvima (II savezna liga, „B“ skupina savezne lige, Hrvatsko-slovenska i međurepublička liga). Član seniorske reprezentacije Hrvatske 1975. i 1978/79. godine.
Perica Jandrić
Rođen u Sisku 15. siječnja 1960. godine. Višegodišnji igrač Hokejskog kluba „INA“ (Sisak), u kojem je počeo i završio aktivno igranje. S momčadi „INE“ igrao u prvenstvima Hrvatsko-slovenske lige i međurepubličke lige. Za vrijeme služenja vojnog roka igrao u Hokejskom klubu „Bosna“ (Sarajevo). Član juniorske reprezentacije Jugoslavije 1978. godine.
Zdenko Rožanković
Rođen u Sisku 27. siječnja 1958. godine. Hokej na ledu počeo igrati u Hokejskom klubu „INA“ (Sisak). Dugogodišnji standardni igrač kluba u ligaškim prvenstvima (II savezna liga, „B“ skupina savezne lige, Hrvatsko-slovenska i međurepublička liga). Igrao za reprezentaciju Hrvatske 1980. godine i bio kandidat za omladinsku reprezentaciju Jugoslavije 1974. godine.
Antun Vasilj
Rođen u Sisku 5. studenoga 1957. godine. Hokej na ledu počeo igrati u Hokejskom klubu „INA“ (Sisak). S momčadi „INE“ igrao u Saveznoj ligi hokeja na ledu „B“ skupine, Hrvatsko-slovenskoj ligi i Međurepubličkoj ligi zapad. Dugogodišnji standardni igrač. Član reprezentacije SR Hrvatske na turniru „Bratstvo-jedinstvo“ 1978. godine i u susretu s „Lokomotivom Bučina“ (Zvolen, Čehoslovačka) 1980. godine.
Dubravko Habulin
Rođen u Sisku 5. travnja 1957. godine. Hokej na ledu počeo je igrati u Hokejskom klubu „INA“ (Sisak), gdje je bio dugogodišnji standardni igrač. Igrao je u prvenstvima „B“ skupine savezne lige, II savezne lige, Hrvatsko-Slovenske i međurepubličke lige. Kratko vrijeme bio i član zagrebačke „Mladosti“. Nastupio u reprezentaciji Jugoslavije protiv Italije 13. prosinca 1978. godine u Sisku. Igrao i u reprezentaciji Jugoslavije 1974. godine.
Nikola Srebrić
Rođen u Sisku 4. prosinca 1954. godine. Sportsku aktivnost počeo u juniorima Nogometnog kluba „Segesta“ (Sisak) 1961. Te godine zaigrao je i hokej na ledu u juniorima „Segeste“ i opredijelio se za ovaj sport. Hokej igrao u „Segesti“ i „INI“ (Sisak), u kojoj je dugo godina bio kapetan momčadi i jedan od najzapaženijih igrača. S momčadi „INE“ igrao u Saveznoj hokejskoj ligi „B“ skupina, II ligi i Hrvatsko-Slovenskoj ligi i osvojio drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske 1973. i 1979. godine. S momčadi Kluba za klizanje, hokej na ledu i koturanje „Segesta“ osvojio drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske 1969. godine i sudjelovao u kvalifikacijama za Saveznu hokejsku ligu 1972. godine. Igrao i za reprezentaciju SR Hrvatske 1979. i 1980. godine. Dugogodišnji član klupskog odora HK „INA“ (od osnivanja).
Ivan Ivšić
Rođen 20. kolovoza 1929. u Sisku. Nastavnik tjelesnog odgoja. Svestrani sportaš i sportski djelatnik. Hokej na ledu počeo je igrati 1947. godine u hokejskoj sekciji SFD „Naprijed“ u Sisku. Aktivno igrao više od dvadeset godina. Bio i član momčadi Hokejskog kluba „Segesta“ koja je 1959/60. godine igrala u prvoj saveznoj ligi. S momčadi „Segeste“ nekoliko puta osvaja naslov prvaka Hrvatske u hokeju na ledu. Dugogodišnji odbornik u hokejskom klubu i Sportskom društvu „Segesta“, instruktor hokeja na ledu. U reprezentaciji Hrvatske u hokeju na ledu igrao tri puta. Jedan od pionira i najboljih igrača rukometa u Sisku, među osnivačima rukometne sekcije pri Sportskom društvu „Segesta“ 1953., te Rukometnog kluba „Vatrogasac“ (Sisak) 1961. Rukometni trener („Segesta“, „Vatrogasac“, „Ekonomist“ i „Nafta“) i sudac republičkog ranga. Igrao košarku i odbojku u sekcijama SFD „Naprijed“ (Sisak) 1947. Osnovao Školsko sportsko društvo „Ekonomist“ (1960) pri ekonomskoj školi u Sisku. Dobitnik „Sportske nagrade“ Siska (1969), Zlatne plakete Saveza hokeja na ledu Jugoslavije (1980) i više drugih priznanja.
Mate Starčević
Rođen 15. srpnja 1913. godine u Russeltonu (SAD), preminuo 1994. godine. Diplomirani pravnik. U Sisku je živio od djetinstva. Svestrani sportaš i sportski radnik. Igrao nogomet u GŠK „Segesta“ (Sisak) od 1928. Do 1939. godine. Među pionirima hokeja na ledu u Sisku 1930. godine, član hokejskih sekcija sportskih društava „Slavija“, Naprijed“ (Sisak) i „HAŠK“ (Zagreb). Bavio se kuglanjem u Kuglačkom klubu „Studenski“ (Sisak) i lakom atletikom u sekciji Športskog društva „Slavija“ (Sisak). Igrao je šah i stolni tenis te obavljao razne dužnosti u nogometu. Najzapaženije rezultate postigao je u hokeju na ledu. S momčadi HAŠK-a osvojio je treće i četvrto mjesto u prvenstvima Jugoslavije 1939. I 1940. godine. Igrao je za reprezentaciju Banovine Hrvatske na turneji u Austriji i Slovačkoj 1941. godine. Poslije drugog svjetskog rata bio je organizator i referent sekcija hokeja na ledu u SFD „Naprijed“ i SD „Segesta“ i član Upravnog odbora Hokejskog saveza Hrvatske. Za rad u sportu i fizičkoj kulturi odlikovan je raznim priznanjima i plaketama.
Višnja Godler
Rođena 13. srpnja 1914. godine u Sisku, preminula 2012. godine. Svestrana sportašica. Bavila se plivanjem, veslanjem, skijanjem, tenisom i stolnim tenisom, jahanjem, klizanjem i hokejom na ledu. Jedna od rijetkih i vjerovatno prva žena na ovim prostorima koja je igrala hokej na ledu. Među pionirima je ovog sporta u Sisku. Još 1931. godine bila je vratar hokejske momčadi VIII razreda sisačke gimnazije, koja je igrala u drugoj utakmici hokeja na ledu odigranoj u Sisku. U momčadi gimnazijalaca, kasnije i studenata, branila je nekoliko puta. Vrlo dobra klizačica na ledu, jedna od prvih u Sisku. Član hokejske sekcije ŠD „Slavija“ (Sisak). Više godina natjecala se i u tenisu, bila je standardna igračica ženske teniske momčadi „Slavija“ (Sisak). S momčadi „Slavije“ igrala je u momčadskom prvenstvu Jugoslavije. Na prvenstvu Posavine u tenisu 1935. godine osvojila je drugo mjesto u igri mješovitih parova.
Oliver Pötzl
Rođen 3. veljače 1920. godine u Varaždinu. Preminuo u Sisku 28. rujna 1982. godine. Svestrani sportaš. Nogomet počeo igrati 1938. godine u Športskom klubu „Frankopan“ (Galdovo). Igrao i u ŠK „Školjka“ (Caprag). Poslije drugog svjetskog rata bio i član galdovačkog „Borca“. Bavio se gimnastikom u „Sokolu“ i igrao tenis u teniskoj sekciji Športskog kluba „Slavija“ (Sisak). Najveće sportske uspjehe postigao je u hokeju na ledu. Prvu utakmicu odigrao je 21. siječnja 1934. godine u momčadi sisačke gimnazije. Od 1937. godine igra hokej na ledu u sekciji hokeja Športskog kluba „Slavija“ (Sisak) i s momčadi sudjeluje na prvom (nedovršenom) prvenstvu Jugoslavije. Krajem 1938. godine zajedno s ostalim hokejašima sisačke „Slavije“ prelazi u zagrebački „HAŠK“. S momčadi HAŠK-a sudjeluje u prvom službenom prvenstvu Jugoslavije i osvaja treće mjesto (1939.). Poslije drugog svjetskog rata igra u hokejskoj sekciji SFD „Naprijed“ (Sisak), Hokejskom klubu „Partizan“ (Beograd) i „Segesti“ (Sisak). S momčadi Partizana šest puta osvaja naslov prvaka Jugoslavije. Igrao je u momčadi Segeste u Saveznoj ligi hokeja na ledu 1959/60. godine. Višestruki reprezentativac Jugoslavije. Član prve reprezentacije Jugoslavije na prvenstvu svijeta u Švicarskoj 1939. godine. Tri puta je s jugoslavenskom reprezentacijom igrao na svjetskim i evropskim prvenstvima (1939. Švicarska, 1951. Francuska i 1955. SR Njemačka). Igrao je i u reprezentaciji Banovine Hrvatske 1941. godine. Jedan od najboljih strijelaca u hokeju na ledu u Jugoslaviji. Najbolji hokejaš u Sisku svih vremena. Aktivan igrač hokeja gotovo 30. godina. Dobitnik je Sportske nagrade Siska 1969. godine i Zlatne plakete Saveza hokeja na ledu Jugoslavije 1980. godine.
Vjenceslav Holubek
Rođen 1909. godine u Končanici (Daruvar). Umro u Sisku 3. siječnja 1975. Vratar u hokeju na ledu i nogometu. Hokej počeo igrati u sisačkoj „Slaviji“. Prvi puta nastupio u momčadi „Slavije“ 3. srpnja 1937. godine. Sa „Slavijom“ igrao u prvom (nedovršenom) prvenstvu Jugoslavije 1937. godine. Zajedno sa ostalim sisačkim hokejašima postao krajem 1938. godine član HAŠK-a (Zagreb), s čijom je momčadi osvojio treće mjesto u prvom službenom prvenstvu Jugoslavije 1939. godine. Poslije drugog svjetskog rata odigrao je i nekoliko utakmica u momčadi hokejske sekcije SFD „Naprijed“ (Sisak). Bio je neustrašiv, brzih refleksa, neobičan vratar koji je pločicu hvatao golim rukama, a veći dio utakmice na golu proveo u klečećem stavu. Nije zaigrao u reprezentaciji, iako su ga smatrali najboljim vratarom u hokeju na ledu između 1938. i 1941. godine. O njegovim majstorijama novinari su često pisali. Takav je bio i u nogometu. Branio je vrata „Segeste“, „Slavije“ i „Glorie“ z Siska, „Marsonije“ (Slavonski Brod“) i zagrebačkog „Željezničara“. Bio je vratar momčadi „Segeste“ i „Marsonije“ koja je osvojila prvenstvo pokrajine Zagrebačkog nogometnog podsaveza, a s momčadi „Željezničara“ igrao je u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Poznavaoci nogometa i hokeja u Sisku smatraju ga najboljim vratarom koji je ponikao u ovom gradu.